Görme ve İşitme Engelliler İçin Tiyatro

grönholm metodu ankaraGörme ve İşitme Engelliler İçin Tiyatro

İspanyol,tiyatro,sinema,oyun yazarı ve çevirmen Jordi Galceran Ferrer’i küresel boyutta üne kavuşturan ,2003 yılında kaleme aldığı kara komedi türündeki “Grönholm Metodu”adlı oyunu,Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’nün yaptığı yazılı açıklamaya göre,Ankara Devlet Tiyatrosu’nda,görme ve işitme engelli seyirciyisiyle buluşacak.

Devlet Tiyatroları’nın sanatsal faaliyetlerden her kesimden insanın faydalanması için her türlü desteğe açık olduğunu belirttiği açıklamada,böyle bir sosyal sorumluluk projesine imza attıkları için gurur duydukları ifade edildi.

Oyun süresince,görme engellilere verilecek kulaklıklarla,betimleyici bir şekilde oyunun aktarılacağı,işitme engellilereyse ,işaret diliyle tercüme yapılacağı belirtildi.

devlet tiyatroları

“Grönholm Metodu” Oyunu


Sinan Pekinton’un yönettiği tek perdelik oyun,”Yaşamımızı sürdürmek ve para kazanmak için önem verdiğimiz değerlerden vazgeçebilir miyiz?”düşüncesini konu alıyor.Bu harika eser,günümüz dünyasında insanların yüzleşmek zorunda kalıp,net olarak cevaplayamadığı gerçekleri,Ankara’da seyircilerle buluşturuyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder